Al bijna 15 jaar geleden is Optitrade gestart met audiologie als uitbreiding van haar service aan zelfstandige ondernemers. In die jaren hebben we meerdere activiteiten opgestart zodat de audicien zich kan concentreren op zijn belangrijkste hoofdzaak, het helpen van consumenten in hun zoektocht naar de beste hoorzorg. Optitrade kan bij zoveel mogelijk bijzaken ondersteunen zodat jullie de beste hoorzorg kunnen leveren. Bijzaken zoals inkoopadministratie, financiële administratie, zorgdeclaratie, marketing en opleidingen.

Binnen Optitrade hebben we 1 collega (Manager Audiologie) die verantwoordelijk is voor audiologie binnen Optitrade en de contacten met leveranciers en klanten, maar zijn de overige collega’s ook druk bezig met audiologie om ervoor te zorgen dat jullie als ondernemers goed kunnen presteren. De markt is volop in beweging met momenteel wat lagere aantallen dan verwacht, ontwikkelingen bij de belangrijkste leverancier van Audiciens winkel systemen, continue wijzigingen bij de zorgverzekeraars en diverse innovaties bij onze leveranciers.

Naast de collega’s die verstand hebben van de bijzaken hebben we een Manager Audiologie binnen Optitrade die alle kennis heeft van de hoofdzaak de Audiologiemarkt en alle ontwikkelingen volgt en jullie als ondernemers hierin kan ondersteunen. Er is binnen ons team een wijziging aanstaande maar jullie kunnen erop rekenen dat we als Optitrade dezelfde passie en kennis over audiologie waarborgen want dat is voor ons een hoofdzaak.

Demelza Rapmund volgt haar passie en haar hart

Na 1,5 jaar met veel plezier en voldoening gewerkt te hebben bij Optitrade ben ik erachter gekomen dat ik mijn passie voor het audiologie vak beter kan invullen op een andere manier.

De tijd die ik bij Optitrade heb mogen werken heeft mij heel veel geboden en heb ik na een uitstapje (in 2022 in de huisartsenzorg) bij Optitrade de mooie audiciens branche weer van dichtbij kunnen meemaken waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Maar ik ga Optitrade per eind september verlaten en mijn (audiciens) gevoel achterna. Mijn enthousiasme en passie voor het vak volgen, weer meer de winkelvloer op en operationeel aan de slag. Samen mét audiciens sparren om het beste uit de klantreis te halen en de consument te voorzien van de beste hoorzorg. Welk audiologisch pad ik ga vervolgen zal ik in de komende tijd verder uitstippelen.

Ik zal samen met Pim Foster zorgen voor een goede overdracht aan de nieuwe Audiologie manager zodat Optitrade jullie blijft ondersteunen.

De Cirkel is rond – Bjorn Wielakker

Na een periode van bezinning en tijd voor mezelf ben ik erg blij om via Optitrade weer terug te keren in de hoormarkt. Mijn eerste kennismaking met de hoormarkt dateert alweer van 2008, toen ik als Sales Manager werkzaam ben geweest voor Optitrade. In die periode was Optitrade al bezig om zelfstandige opticiens te informeren over en enthousiasmeren voor ‘horen’. Voorafgaand aan deze periode ben ik 5 jaar actief geweest in de optiekmarkt (diverse commerciële functies binnen de leveranciersmarkt).

Uiteindelijk heb ik na deze eerste periode bij Optitrade de overstap gemaakt naar een leverancier van hoortoestellen, maar ik ben blij om na ruim 15 jaar terug te zijn op het ‘oude nest’. Je zou kunnen zeggen dat de cirkel nu rond is. In mijn nieuwe functie als Manager Audiologie komt het beste van twee werelden samen; enerzijds mijn achtergrond in de optiekmarkt en anderzijds mijn ruime ervaring binnen de hoormarkt.

Ik heb zin in deze volgende stap en ben gemotiveerd om samen met de klanten, mijn nieuwe collega’s én de leveranciers verder te bouwen aan Optitrade Retailgroep in het algemeen en Optitrade Audiologie in het bijzonder!

Vanaf medio september zal ik zo veel als mogelijk zichtbaar en aanwezig zijn in de (hoor)markt, maar misschien zien we elkaar al tijdens BOLD XXL in Den Bosch op 8/9 september as.

In ieder geval tot snel!